Spoštovani,

vabimo vas na enodnevno Konferenco o mediaciji v gospodarstvu, ki bo 08.11.2018  v Cankarjevem domu v Ljubljani. Konferenco, ki se delno financira s pomočjo Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada v okviru operacije Učinkovito pravosodje, organizirata Ministrstvo za pravosodje in Društvo mediatorjev Slovenije. V dopoldanskem delu bosta dve okrogli mizi na temo mediacije v gospodarskih sporih in odzivov gospodarstva na ARS v potrošniških sporih. Sodelujoči na okrogli mizi so udeleženci iz gospodarstva, odvetniki in mediatorji, predstavniki zavarovalstva, predstavnik Ministrstva za gospodarstvo in Zveze potrošnikov. V popoldanskem delu se boste lahko udeležili delavnic na temo gospodarskih sporov. 

Ne zamudite priložnosti , da nadgradite svoja znanja in veščine.

PROGRAM KONFERENCE

8.30-9.00: REGISTRACIJA UDELEŽENCEV

9.00-9:15: OTVORITEV KONFERENCE

9.15-10.30: OKROGLA MIZA MEDIACIJA V GOSPODARSKIH SPORIH

Okroglo mizo, vodi Janez Starman: Mediacija v gospodarskih sporih (stanje in kako povečati število mediacij, kaj pritegne in kaj odvrne gospodarske družbe od mediacije in ali ima mediacija v gospodarskih sporih kakšne posebnosti).

Sodelujoči: Helena Petrin (članica uprave BTC d.d.), dr. Srdjan Šimac (predsednik HUM), Arthur Trossen (mediator in trener), Gregor Golob, LLM (odvetnik in mediator, odvetniška pisarna Jadek&Pensa) in Aleksander Jakobčič, mag. (direktor družbe Vectum d.o.o. in mediator v mednarodnih sporih).  

10.30-11.00:  ODMOR ZA KAVO

11.00-12.30: OKROGLA MIZA ODZIVI GOSPODARSTVA NA ARS V POTROŠNIŠKIH SPORIH

Okroglo mizo vodi mag. Gordana Ristin: Odzivi gospodarstva na ARS v potrošniških sporih (stanje, razlogi za slabši odziv gospodarskih družb, prednosti in pasti mediacije v teh sporih, kako izboljšati stanje in mediiranje v teh sporih).

Sodelujoči: Barbara Miklavčič (Ministrstvo za gospodarstvo, Sekretarka za potrošnike), mag. Maja Krumberger (direktorica Slovenskega zavarovalnega združenja), dr. Srdjan Šimac, Arthur Trossen, Gabrijel Škof (predsednik uprave zavarovalnica Adriatic) in Breda Kutin (Predsednica Zveze potrošnikov Slovenije).

12.30-14.00: ODMOR ZA KOSILO

14.00-15.30 : 3 DELAVNICE: KAKO MEDIIRATI V GOSPODARSKIH SPORIH

  1. ARTUR TROSSEN: Intergrative Mediation (kaj je tak način mediiranja, kako poteka in posebnosti mediacije v gospodarskih sporih).
  1. DR. SRĐAN ŠIMAC: Priprava in izvedba mediacije.
  1. ALEKSANDER JAKOBČIČ mag.: Mediiranje v sporih z mednarodnim elementom.

Posamezen udeleženec se lahko prijavi na eno delavnico.

15.30-16.00: ODMOR ZA KAVO

16.00-16.30: POROČILA REPORTERJEV IN ZAKLJUČEK KONFERENCE

Sodelujoči na okroglih mizah so udeleženci iz gospodarstva, odvetniki in mediatorji, predstavniki zavarovalništva, predstavnik Ministrstva za gospodarstvo in Zveze potrošnikov.

Konferenca je poleg mediatorjem namenjena še gospodarstvu, poklicnim zbornicam, odvetnikom, notarjem, profesorjem, študentom prava in vsem, ki imajo čezmejne spore. Ker imamo odlično sodelovanje s Hrvatsko udrugo za mirenje, pričakujemo tudi prihod mediatorjev iz Hrvaške.

UDELEŽBA  NA KONFERENCI JE BREZPLAČNA

Udeleženci konference bodo dobili potrdilo o udeležbi.

Prijave se sprejemajo na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijava naj vsebuje: ime in priimek, organizacijo in elektronski naslov in izbrano delavnico, na katero se prijavljate  ali izpolnite prijavnico in jo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Za dodatna pojasnila nam pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijavnica na izobraževanje

Konferenca o mediaciji v gospodarstvu 8. 11. 2018

Če je plačnik podjetje/organizacija, obvezno vpišite celoten naslov in DŠ, ter označite ali je plačnik zavezanec za DDV.
Oddajte kratek življenjepis ali naložite datoteko.
Ni izbrane datoteke