S 14. novembrom 2015 je stopil v veljavo Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15; ZISRPS), ki ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov, ki izvirajo iz pogodbenih razmerij med ponudnikom blaga in storitev (trgovcem,) ter potrošnikom, ter se rešujejo s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (izvajalec IRPS).

Na ta način se je potrošnikom in ponudnikom na vseh gospodarskih področjih zagotovila možnost hitrega, cenovno dostopnega, preprostega in učinkovitega izvensodnega reševanja domačih in čezmejnih potrošniških sporov v klasični in spletni trgovini.

Društvo mediatorjev slovenije je izvajalec izvensodnega reševanja sporov (IRPS)

Društvo mediatorjev Slovenije (DMS) je  vpisano v register izvajalcev izvensodnega reševanja sporov (IRPS) dne 20.04.2017 z odločbo MGRT št. 323-45/2016/6.

DMS vodi postopke reševanja potrošniških sporov v skladu s Pravili Društva mediatorjev Slovenije (DMS) za vodenje postopkov za izvensodno reševanje potrošniških sporov in Sklepom o spremembi pravil za izvensodno reševanje potrošniških sporov.

DMS ponuja reševanje potrošniških sporov v postopku mediacije. Mediacija je postopek, v katerem stranke prostovoljno s pomočjo nevtralne tretje osebe - mediatorji skušajo doseči mirno rešitev spora, ki izvira iz potrošniškega spora.

 

Društvo mediatorjev Slovenije

Poljanski nasip 2, 1000 Ljubljana

Elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Tel. št.: 00386 31 591 744

Pobuda za začetek postopka o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (IPRS)

No file(s) selected