Spoštovani, vljudno vas vabimo na nadaljevalno izobraževanje za mediatorje, ki bo v soboto, 22.06.2019 v Ljubljani.

Trenerja:  RUDI TAVČAR IN ALENKA KLEMENČIČ 

Program:

1. Modul - 09.00 do 12.00 : RUDI TAVČAR: Pogajanja II.: Taktike, ki jih uporabljajo stranke v pogajanjih.

BATNA: iskanje najboljše alternative.

V pogajanjih, ki so del mediacijskega procesa,  stranke pogosto uporabljajo različne taktike s katerimi želijo vplivati na drugo stran,  pa tudi na mediatorja. Tako bomo pregledali različne načine, kako si stranke – včasih spontano, včasih pa načrtno - želijo izboljšati svojo pozicijo od ekstremnih zahtev, groženj,  do iskanja zaveznikov in zavajanja druge strani. Prepoznavanje taktik je pomembno tudi zato, da mi kot mediatorji ne podležemo kateri od njih in nehote začnemo »navijati« za eno od strank.  Poleg tega bomo preigrali tudi nekaj načinov, kako stranki pomagamo, da trezno ovrednoti svoje alternative in ugotovi, kaj je njena BATNA, ter da se na tej osnovi tudi trezno odloči. Tako pri taktikah kot pri analiziranju alternativ bomo odigrali praktičen primer.

Vmes čas za kosilo.

2. Modul - 13.00 do 16.00: ALENKA KLEMENČIČ: Mediacija po Družinskem zakoniku 

Družinski zakonik, ki se je začel uporabljati 15. 4. 2019, prinaša številne novosti, ki jih bomo obravnavali na nadaljevalnem izobraževanju. Mediacija lahko poteka pred, med in tudi po zaključenem sodnem postopku, zato se bomo podrobneje seznanili z vsako od predvidenih možnosti. Posebno pozornost bomo na praktičnih primerih namenili tudi pisanju osnutkov sporazumov.

Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na nadaljevalnem izobraževanju za mediatorje v obsegu 4 oziroma 8 pedagoških ur.

CENA: 

Cena  za člane DMS:

1.     Modul : 50,00 €

2.     Modul:  50,00 €

Prijava na oba modula ( dopoldanski in popoldanski) 90,00 € 

Cena  za nečlane DMS:

1.      Modul : 65,00 €

2.      Modul:  65,00 €

Prijava na oba modula ( dopoldanski in popoldanski) 120,00 €

DMS ni zavezanec za DDV.

Prijave do 13.06.2019 na elektronski naslov DMS.  izobrazevanje.dms@gmail.com ali na prijavnici na tej strani - "prijavi se na izobraževanje"( CV ni potrebno predložiti).

Mesta so omejena.

Prijavnica na izobraževanje

Nadaljevalno izobraževanja RUDI TAVČAR IN ALENKA KLEMENČIČ

Če je plačnik podjetje/organizacija, obvezno vpišite celoten naslov in DŠ, ter označite ali je plačnik zavezanec za DDV.
Oddajte kratek življenjepis ali naložite datoteko.
Ni izbrane datoteke