Spoštovani, vljudno vas vabimo na nadaljevalno izobraževanje za mediatorje, ki bo potekalo:

četrtek, 06.02. 2020 od 16.00 do  19.00 ure in

v petek, 07.02.2020 od 13.00 do  16.00 ure

v Ljubljani na Dalmatinova 1

Trenerja:  ALENKA KLEMENČIČ IN RUDI TAVČAR

Program:

  1. Modul - četrtek, 06.02. 2020 od 16.00 do 19.00 ure

ALENKA KLEMENČIČ: Mediacija po Družinskem zakoniku

Družinski zakonik, ki se je začel uporabljati 15. 4. 2019, prinaša številne novosti, ki jih bomo obravnavali na nadaljevalnem izobraževanju. Mediacija lahko poteka pred, med in tudi po zaključenem sodnem postopku, zato se bomo podrobneje seznanili z vsako od predvidenih možnosti. Posebno pozornost bomo novostim DZ in na praktičnih primerih namenili tudi pisanju osnutkov sporazumov.

2.         Modul - petek, 07.02.2020 od 13.00 – 16.00 ure

RUDI TAVČAR: Pogajanja II.: Taktike, ki jih uporabljajo stranke v pogajanjih.

BATNA: iskanje najboljše alternative.

V pogajanjih, ki so del mediacijskega procesa,  stranke pogosto uporabljajo različne taktike s katerimi želijo vplivati na drugo stran,  pa tudi na mediatorja. Tako bomo pregledali različne načine, kako si stranke – včasih spontano, včasih pa načrtno - želijo izboljšati svojo pozicijo od ekstremnih zahtev, groženj,  do iskanja zaveznikov in zavajanja druge strani. Prepoznavanje taktik je pomembno tudi zato, da mi kot mediatorji ne podležemo kateri od njih in nehote začnemo »navijati« za eno od strank.  Poleg tega bomo preigrali tudi nekaj načinov, kako stranki pomagamo, da trezno ovrednoti svoje alternative in ugotovi, kaj je njena BATNA, ter da se na tej osnovi tudi trezno odloči. Tako pri taktikah kot pri analiziranju alternativ bomo odigrali praktičen primer.

Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na nadaljevalnem izobraževanju za mediatorje v obsegu 4 oziroma 8 pedagoških ur.

CENA:

Cena  za člane DMS:

  1. Modul : 50,00 €
  2. Modul:  50,00 €

Prijava na oba modula ( oba dneva) 90,00 €

Cena  za nečlane DMS:

1.         Modul : 65,00 €

2.         Modul: 65,00 €

Prijava na oba modula ( oba dneva) 120,00 €

DMS ni zavezanec za DDV.

Prijave sprejemamo na mail  Društva mediatorjev Slovenije  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na spletni prijavnici. ( brez CV-ja).

Mesta so omejena.

ALENKA KLEMENČIČ

Alenka Klemenčič je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani diplomirala leta 1991, pravniški državni izpit pa je opravila leta 1993. Večino poklicne poti deluje v sodstvu, sprva kot strokovna sodelavka na gospodarskem oddelku Okrožnega sodišča v Ljubljani. Po izvolitvi v sodniško funkcijo v letu 2000 je sodila v kazenskih in civilnih zadevah na Okrajnem sodišču v Ljubljani, od leta 2008 pa sodi v družinskih zadevah na Okrožnem sodišču v Ljubljani. Z

mediacijami se ukvarja od leta 2007. Kot trenerka za izobraževanje mediatorjev sodeluje na izobraževanjih pri Društvu mediatorjev Slovenije. Je soavtorica priročnika Mediacija v teoriji in praksi, sodeluje pa tudi pri pripravi pravnih podlag za mediacijske centre. Kot gostujoča predavateljica na povabilo Pravne fakultete Univerze v Ljubljani predava študentom drugega letnika pri predmetu Družinsko pravo na temo posebnosti mediacij v družinskih zadevah.

RUDI TAVČAR

Diplomirani psiholog, MBA – magister managementa, Imago partnerski terapevt. Aktiven mediator na več sodiščih in v lastnem Zavodu Mirabi. Je ustanovni član Društva mediatorjev Slovenije. Od ustanovitve je bil dva mandata podpredsednik ter je v društvu skrbel za organizacijo izobraževanj. Je ustanovni član Društva za Imago terapijo Slovenije. Poslovno kombinira bogate managerske in podjetniške izkušnje svojih prejšnjih zaposlitev (Gorenjski tisk, GZS, Gral Marketing…) s terapevtskim znanjem. Aktiven je pri vodenju izobraževanj s področja mediacij, poslovnih pogajanj, komuniciranja, reševanja konfliktov v skupinah, upravljanja s spremembami, gradnji učinkovitih skupin, uravnavanja poslovnega in zasebnega življenja... Z Gordano Ristin sta vodila train the trainers program za izobraževanje trenerjev za mediatorje. V letu 2007 je 2008 sodeloval v prvi in uspešni okolje varstveni mediaciji Tenetiše. Za založbo Planet GV je napisal knjigo Psihologija pogajanj – Kako doseči kar želite in obenem ohraniti odnos (oktober 2007, april 2010, maj 2013). Je soavtor priročnika za mediatorje Mediacija v teoriji in praksi (DMS, 2011) in  Učbenika za kolektivna pogajanja (GZS 2014).

 

 

Prijavnica na izobraževanje

Nadaljevalno izobraževanja ALENKA KLEMENČIČ in RUDI TAVČAR- februar 2020

Če je plačnik podjetje/organizacija, obvezno vpišite celoten naslov in DŠ, ter označite ali je plačnik zavezanec za DDV.
Oddajte kratek življenjepis ali naložite datoteko.
Ni izbrane datoteke