Mala šola psihologije za vse, ki delajo z ljudmi v konfliktu je nov modul izobraževanja DMS.

Cilji izobraževanja:

Pravniki, ki delajo v različnih poklicih, si želijo več psiholoških znanj.  Sodniki, odvetniki, mediatorji, notarji, državni tožilci, pravniki v podjetjih in v javni upravi ter vsi, ki delajo z ljudmi v sporih. Tudi vodilni delavci vseh poklicev in izobrazbe si želijo bolje razumeti stranke in njihove reakcije v sporih. Le ko razumemo človeka in seveda sebe, lahko izberemo tehnike dela.

Pri naročilu izvedeniškega mnenja psihiatra  v pravdnem postopku je potrebno vedeti, kaj naročamo in kaj nas zanima.

Družinski sodniki in sodnice potrebujejo znanja o tem, kako se razvija otrok, kako lahko en roditelj »nagovori« otroka, da zavrača drugega roditelja, kaj pomeni stik pod nadzorom in kaj pomeni spontanost pri otrokovem razvoju. Odvetniki lahko kvalitetno zastopajo starše le, če jih razumejo, takšne kot so. Notarji prav tako potrebujejo znanja za delo z ljudmi v sporu, saj le redko pridejo stranke samo zaradi sestave pogodbe, pa niso nič v sporu.

Prvo 4 dnevno izboraževanje bo vodil dr. Zoran Milivojević in bo potekalo ob petkih v januarju in februarju 2016.

Prijavite se lahko za en dan ali več dni.

  1. Dne 22.1.2016: Referenčni okvir in ok pozicije: Slušatelji se bodo naučili, kako se oblikujemo kot oseba, kaj vpliva na oblikovanje strukture osebnosti in zakaj so naše stranke včasih tako »čudne«. Kaj pomeni v družbi »normalno in kaj nenormalno« ravnanje? Kdo to določa in kaj naj naredimo, ko se kdo obnaša »nenormalno«?  Zakaj nekateri mislijo, da zavrnitev ponudbe, pomeni, da ga druga oseba zavrača? Kako lahko spremenimo tisti del osebnosti, ki nam dela težave?

  2. Dne 29.1.2016: Čustva (emocije): Ko pokažemo čustvo, podamo informacijo o sebi. Kje, zakaj in kdaj nastanejo čustva? Kaj v človeku odloča, da ravna tako kot ravna? Kaj pomeni, ko vidimo, da se stranke sovražijo, kaj pa, če sta jezni druga na drugo? Spoznali bomo, kako prepoznati čustva in kaj se z nami dogaja, ko smo v konfliktu.

  3. Dne 5.2. 2016: Notranji konflikt in ego stanja: Vsi, ki delamo z ljudmi, se stalno ukvarjamo z ljudmi v konfliktu. Ne razumemo pa, ko se stranka obnaša ambivalentno, spreminja mnenje in odločitve. Včasih se nam zdi, da je v eni osebe »več podoseb« in je stranka skregana sama s sabo. Če vas zanima, kateri »del« osebe v sporu odloča, se udeležite tega izobraževanja.

  4. Dne 12.2.2016: Igre in igra dramski trikotnik:Kdo in kdaj igra igre? Kaj pomeni, ko predlagate več rešitev spora, stranka pa vedno odgovori: »Da, jaz bi sprejel to rešitev; vendar iz principa ne morem!« Kako naj mediator prepozna igre in kako naj iz njih izstopi? Žrtev, preganjalec in rešitelj so lahko vloge v drami, lahko pa tudi vloge v resničnem življenju. Dramski trikotnik je najbolj pogosta igra, v službi pa tudi doma. Kako izstopimo iz vlog in nismo več »dramski kralji in kraljice«? 

Predavanje bo v srbskem jeziku.

CENA: enodnevna (4 urna) delavnica je za člane DMS  90,00 EUR in DDV, za nečlane pa 120,00 EUR in DDV

Mediatorje obveščamo, da bo udeležba štela za zagotavljanje obveznih ur za izobraževanje.

Predavanje bo v dvorani četrtne skupnosti Trnovo, Devinska ulica 1 b, Ljubljana, 2. nadstropje. 

Sledijo še predavanja  dr. Tine Sentočnik in dr. Polone Štuhec.

Na predavanja se lahko prijavite po elektronski pošti na :

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  ali na spletni strani:  http://www.slo-med.si/

telefon: 01 306 10 74

Prijavnica na izobraževanje

Mala šola psihologije- 1. del: dr. Zoran Milivojević

Če je plačnik podjetje/organizacija, obvezno vpišite celoten naslov in DŠ, ter označite ali je plačnik zavezanec za DDV.
Oddajte kratek življenjepis ali naložite datoteko.
Ni izbrane datoteke