Trening s prof. Jay Folbergom- vtisi

S pomočjo sredstev iz donacije Ambasade ZDA v Ljubljani je Društvo mediatorjev Slovenije organiziralo 3 dnevni trening z enim najboljših mediatorjev v svetu, na področju upravljanja s konflikti. Prof. Jay Folberg (http://www.jamsadr.com/folberg/) je mediator, izvršni direktor James Institute ( James je  največja mediatorska hiša v ZDA),  profesor na University of San Francisco School of Law, je soavtor številnih knjig o mediaciji in predvsem izkušen mediator in trener za mediatorje doma in v tujini.

Nadaljevalno izobraževanje za mediatorje je potekalo 12., 13. in 14. maja 2016 v Ljubljani. Udeležilo se ga je 37 mediatorjev, ki izobraževanje zelo visoko ocenili.

Vtisi udeležencev:

»Vsekakor izobraževanje, ki mi je kot mediatorju začetniku, omogočilo dodatno razumevanje procesa mediacije tudi iz drugih vidikov, ki ga je izkušen predavatelj in mediator izvrstno predstavil.«

A.J.

"Seminar s prof. Jay Folbergom je bilo izredno zanimiv in vsestransko uporaben. Profesor Folberg je zelo slikovito povezoval teoretične izsledke s praktičnimi izkušnjami iz svoje bogate mediatorske kariere. Praktični primeri igranja vlog so nam omogočili aktivno vživljanje v konkretne situacije, ki se lahko pojavijo v mediacijah.

Celoten seminar je bil odlično organiziran, vzdušje je bilo zelo prijetno. Iskrena hvala vsem organizatorjem,ki so s svojim zavzetim in predanim delom omogočili seminar s prof. Folbergom."

H.B.